|
Тренировъчен дневник, Петко К - тренировки |
|
|
|
|
Oct 1 2008, 09:37 PM
|

Коментари: 756
Град: София

|
Аз пък си го представям така Днес - горна част: А1. Набиране с надхват - 8; +5х8; +7,5 кг х 8,7,6 А2. Вдигане на щанга от наклонена лежанка - 80х6; 100 х 6,6,5,4 Б1. Гребане с щанга към корема от наклон - 80х6; 110 кг х 6,6,6 Б2. Раменни преси с дъмбели, седнал - 35 х 6,6,5; 30х6 В1. Теглене на скрипец с широк хват до гърдите - 3х9 х 50,50,45 кг. В2. Странично повдигане с дъмбел с една ръка - 17.5х10; 20х8; 15х10 50 мин. Ще пробвам в крайна сметка нещо подобно на горните схеми - горна-долна част или цялото тяло. Ако мога, по 2 пъти в седмицата всяка група. П.П. Упражнение 5 и 6 принципно трябва да са за ръцете, но тях мисля да не ги пипам поне до нова година (имам предвид без сгъвания и разгъвания), искам да наблегна на раменния пояс (гръб и рамене).
--------------------
„Ако човек откаже да приеме друго, освен най-доброто, обикновено го получава.“ Сайт (блог) Видео‘‘How is it to be all brawn and no brain?’‘; ‘‘I don’t know… what’s it like to be neither?’’
|
|
|
|
|
|
|
|
Oct 2 2008, 09:06 PM
|

|
Днес - долна част: 1. Прасец на калф машина, прав - 4х10 х 100,140,140,140 кг. 2. Клек с щанга на раменете - 6х5 х 60,80,110,120,130,140 кг. 3. Бедрено сгъване на машина - 4х6 х 25,40,40,35 кг. 4. Сгъване (молитва) на скрипец, прав - 5х10 х 50,60,65,65,65 кг. 45 минути. П.П. Прасеца първи, защото чаках за стойката за клек. Клека го изпрасках за 12 минути общо. Хубав, дълбок клек с отлична техника. Само последните две повторения на 140 бяха на максимум и леко си помогнах с гърба. Не помня кога за последно кляках с толкова, но не беше скоро. Явно заяквам и без да тренирам  А да, ползвах колан за последните две серии. По 10 минути отидоха за сгъването и пресата. Като цяло бързичка тренировка, без мотане.
--------------------
„Ако човек откаже да приеме друго, освен най-доброто, обикновено го получава.“ Сайт (блог) Видео‘‘How is it to be all brawn and no brain?’‘; ‘‘I don’t know… what’s it like to be neither?’’
|
|
|
|
|
|
|
|
Oct 4 2008, 04:45 PM
|

|
Можеше, ама не виждам смисъл. А флайсове не правя, гърдите и без това са ми преразвити. Днес: А1. Набиране на лост с широк - успореден хват - 5; 10 кг х 5; 17.5 кг х 4х5 А2. Военна преса с щанга, прав - 40х3; 60х3; 80 кг х 4х3 Б1. Гребане с щанга към корема - подхват - 4х5 х 100,110,115,115 кг. Б2. Преси с дъмбели от наклонена пейка - 40 х 7,7,6,6 В1. Гребане от седеж към корема с прав лост - 10,9,9 х 65,70,70 кг. В2. Странично повдигане с дъмбели, прав - 17.5х8; 15х10,9 55 минути. И после, докато чаках един приятел да свърши направих 25 бързи кофички на успоредка, като последната не ми беше по-трудна от първата, ама реших да спра на 25
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Oct 4 2008, 07:04 PM
|

|
Цитат(jojoly @ Oct 4 2008, 06:34 PM)  дзвер!  E колко е това? Аз преди да хвана щанга правех по толкова (вярно, бях 10-12 кила по-лек)  На бройки хич ме няма, в момента повече от 30-35 ме съмнява че ще направя, а това не е кой знае какво. Виж, при кофички с тежести съм по-добре, максимума ми е петица с 60 кг на кръста. А пък преди време в залата един даже ми се скара, като правех кофички! Тренирал съм тежко и съм щял да се прецакам нещо  Каза ми да съм си вдигал за кеф и да не съм се товарел толкова! Аз пък му казах най-учтиво да си гледа работата, щото тогава изобщо не тренирах тежко, бях сложил само 40 кг  Какъв е тоя, че ще ми определя работните тежести, с колкото мога, с толкова ще вдигам!
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Oct 6 2008, 09:29 PM
|

Коментари: 846

|
Цитат(Петко К @ Oct 4 2008, 10:45 PM)  гърдите и без това са ми преразвити. спор няма!
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Oct 7 2008, 09:22 PM
|

|
Днес: А. Мъртва тяга - 60 кг х 5; 100 кг х 5; 140 кг х 4х5 (фитили само на последната) Б. Прасец на машина, прав - 100х10; 145 х 10,9,8 В1. Задно рамо с дъмбели от наклон - 2х10 х 15 кг. В2. Арнолд преси с дъмбели, прав - 2х6 х 25 кг. Г1. Молитва на скрипец, прав - 4х10 х 50,65,65,65 кг. Г2. Хиперразгъване с тежест - 4х8 х 0,10,10,10 кг. 45 мин. някъде.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Oct 9 2008, 12:09 AM
|

Коментари: 246
Град: София/Варна

|
Цитат(Петко К @ Sep 29 2008, 12:20 PM)  Като основа става, но искам повече упражнения. Или пък нещо такова: http://www.t-nation.com/free_online_articl...own_hypertrophy Много ми хареса как изглежда тази схема. Определено ще я пробвам  Мерси, че пусна линка
|
|
|
|
|
|
|
|
Oct 9 2008, 08:50 PM
|

|
Днес тренирах в къщи: А1. Набиране на лост с тесен подват към гърдите - 6х8 А2. Повдигане от стойка на ръце (раменни опори) - 4х8; 7,6 Б. Пистолети с тънка подложка под петите - 4х6 на крак Около 40 минути, стабилно си почивах между сериите. В първите серии на набирането докосвах гърдите до лоста, с напредването на умората гледах само да изкарам брадата от горе. Пистолетите ги правя добре с левия крак, с десния не мога както трябва, не знам защо. Забелязал съм, че и при нападите и с тежест и без е така. Дясното коляно ми е по-слабо, може и от това да е. П.П. Снимах последната серия от раменните опори: http://www.youtube.com/watch?v=EKC-VeRQSWY Съжалявам, че е обърнат клипа, мързеше ме да си играя, нямам подходящ софтуер.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Oct 10 2008, 11:40 AM
|

Коментари: 217

|
Цитат(Петко К @ Oct 9 2008, 06:50 PM)  П.П. Снимах последната серия от раменните опори: http://www.youtube.com/watch?v=EKC-VeRQSWY Съжалявам, че е обърнат клипа, мързеше ме да си играя, нямам подходящ софтуер. Леле,изумяваш ме
--------------------
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.
Love to train, train to love!
|
|
|
|
|
|
|
|
Oct 11 2008, 01:18 PM
|

|
Цитат(Петко К @ Oct 10 2008, 02:50 AM)  Днес тренирах в къщи:
Пистолетите ги правя добре с левия крак, с десния не мога както трябва, не знам защо. Забелязал съм, че и при нападите и с тежест и без е така. Дясното коляно ми е по-слабо, може и от това да е. браво! малко трнировки със собственото телго ще ти се отразят упер разнообразно  виж за пистолетите и нападите - не е добре тая работа. твърди се(Грей Кук и други подобни имена) че разликите между двете страни са най-голямата предпоставка за травми. би ли обяснил малко кое му е слабото на дясното ти коляно?
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Oct 11 2008, 05:38 PM
|

|
Понякога ме боли, а и да не ме боли, го усещам някак си нестабилно, все едно всеки момент ще поддаде.
Днешната тренировка: А1. Набиране до брадата с надхват - 6х6 х 0,10,15,15,15,15 кг. А2. Вдигане от наклонена лежанка - 60х5; 80х5; 102.5 х 5,5,4,3 Б1. Гребане с щанга към корема от наклон - 80х5; 100х5; 112.5 х 5,5,5 (малко изкривих формата) Б2. Раменни преси с дъмбели, седнал - 5х5 х 25,30,35,35,35 кг (имах запас и в последната серия) Г1. Гребане от седеж към корема с тясна ръкохватка - 2х12 х 75 кг. Г2. Странично повдигане с дъмбели, прав - 15 х 11,9 60 мин.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Oct 11 2008, 05:43 PM
|

|
Цитат(Петко К @ Oct 11 2008, 11:38 PM)  Понякога ме боли, а и да не ме боли, го усещам някак си нестабилно, все едно всеки момент ще поддаде. Аз мисля че ти много добре знаеш какво намеквм. Коляното не е мускул че да е "слабо." то е става и е "нестабилно" заради слабите мускули. разбирам че болката ти не е голяма, но както можеби се досещаш - ми е интересна. свързваш ли тази слабост/болка с някаква случка? опитвал ли си се да установиш защо е така? имаш ли желание да разбереш защо е така и да го "поправиш?"
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Oct 11 2008, 09:01 PM
|

|
Цитат(Цветан Василев @ Oct 11 2008, 06:43 PM)  свързваш ли тази слабост/болка с някаква случка? опитвал ли си се да установиш защо е така? имаш ли желание да разбереш защо е така и да го "поправиш?" Може би опитите ми да карам ски от преди година-две? Тогава имах малко проблеми, но и преди това дясното коляно прещракваше нещо. Да, иска ми се да го оправя, но засега не се сещам как, не съм се задълбавал. Впрочем, като си говорим за проблеми и дясното рамо ми е такова. Там положението е по-сериозно, често имам болки, и е така от години. Рамото ми пука и прещраква, като си вдигам и движа ръката в кръгово движение, най-вече от пред назад. Имам усещането, че в самата става има нещо, което и пречи да се движи свободно. Упражненията, при които се появяват болките са най-вече широко набиране или дърпане, понякога и на лежанка (хоризонтална). Тук вече мисля, че знам причината. Това е комбинацията от постоянна работа с компютъра (мишката) и вдигането неправилно и тежко в миналото, примерно дърпане зад врат с 90-100 кила, наблягането на лежанката и други такива. И сега, ако работя с мишката с дясната ръка, рамото почва да ме боли и без да съм го натоварвал, а самата болка преминава назад, към средата на гърба. И други хора, работещи ежедневно на компютър съм чувал да се оплакват от болки в тази област, дори да не тренират. Както и в болки в китката. И тъй като моята работа е пред компютър, от няколко години работя с мишката основно с лявата ръка и засега с нея нямам проблеми. Но рамото си ме тормози често.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):
|