LTL Меню

> "Дискове" за "домашен фитнес"
V
petar
коментар Jul 29 2010, 09:30 PM
Коментар #1

Икона на група

Коментари: 24

Здравейте. Правя си домашен фитнес и не ми се даваха пари за дискове, защото са си бая скъпички. Дядо ми навремето ми беше направил примитивни бетонни тежести и аз реших да опитам също. Дисковете са с отвор за олимпийски лост ф50 мм.

Направих следното.

6 x 15 кг = 90 кг
2 x 35 кг = 70 кг
6 x 5 кг = 30 кг
4 x 17 кг = 68 кг

Общо: 258 кг

Сметнах си тежестите с формулите за обем на цилиндър и обиколка на окръжност. С идеята, че един кубик бетон (1000 литра) тежи 2000 кг грубо. Ламарините ми ги направиха, но всеки може да намери къде да му ги отрежат, или сам с ножицата. Цената на 1 лист черна (не е нужно неръждавейка) не е много висока.

При разумно пазаруване моята конфигурация няма да излезне над 80-100 лв. Грубата сметка е 40 ст. на килограм, но според мен и по-евтино (поръчвах по-големи количества материали, защото и за друго ми трябваха и заради това не правя детайлна справка).
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Отговори
№ 6
коментар Dec 21 2010, 01:11 PM
Коментар #2

Икона на група

Коментари: 19

Това с бетонните тежести, не ми се струва достатъчно практично, поради евентуалното им натрошаване при упражнения, в които се налага да пуснеш по-сериозно щангата на пода.

Продават(правят) дискове на по 2.5лв килото - обявата е в бб-тийм форума.
Относно лежанката и стойката - 850лв не са малко. Цените в Спорт депот, не са от най-приятните, а и асортимента на предлаганото е ...беден и с акцент на мегамултифункционални гладиаторобягащоекзтензиалноскрипецовибромасажор машини. biggrin.gif .
Има и по-евтини, но не по-малко качествени варианти - за около 500лв, можеш да комбинираш лежанка + squat(power) rack.
Т.е. само от тази покупка, можеш да заделиш за 100кила тежести, които да комбинираш с малко бетон, ако това ти е прага на поносимост във финансово отношение за момента.

Аз съм голям мераклия за подобна покупка, но уви, мястото вкъщи свърши. huh.gif Първо трябва да си купя къща, може би. Sqat rack...след това.

Олимпийски лост - ф50. blink.gif
Ако ще купуваш тежести за него от магазин, ще се озъбиш.
Макар и да са от същото 'железо'(не вярвам да е нещо по-различно), цената им е двойна, в сравнение с тежестите с отвор ф30. Предполагам, че си го забелязал де.
Go to the top of the page

+Quote Post

Пишете в тази тема

Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

RSS Олекотена версия Час: 24th May 2013 - 01:10 PM
Вземи FireFox